FEEST

GASTENBOEK

 

FEEST

het gastenboek is inmiddels gesloten

Totaal aantal berichten: 18 , eerste bericht staat onderaan.

Kom geregeld terug voor nieuwe berichten.


50 jaar getrouwd Zus
  2012-06-14 10:44:01
In de zomervakantie moesten domi en ik altijd twee weken weg met opa en oma met de boot. Als we aan de wal gingen kregen we van oma altijd een kinder bueno. We mochten altijd kiezen of we hem gelijk opaten of lieten liggen.. Ik at er altijd een van de twee op en domi altijd alle twee (er zitten 2 stukjes in een pak) met het gevolg dat op het einde van de vakantie ik nog een heleboel over had en domi niks. Hij dacht altijd dat ik er meer van oma kreeg en was dus meestal redelijk boos. Zijn kinder bueno ziekte heeft hij nog steeds want altijd als we in Frankrijk samen boodschappen gingen doen zat er een heel pak kinder bueno's bij! Dus de kinder bueno company kan blij zijn met vaste sponsor domi!

50 jaar getrouwd Anne Pouls
  2012-06-13 09:42:59
Hartverwarmend!!!!
Toen ik vorig jaar een tandje bijstak in de B&B van Dominiques mama, werden er serieuze voorbereidingen getroffen voor "hoog bezoek" ! Ineens schoot Dominique in actie zoals ik hem nog nooit voordien bezig gezien had. Het gras werd gemaaid, de binnenkoer moest super proper zijn... binnen moest alles picobello zijn... en last but not least zijn slaapkamer... Dit vertrek werd het paleis voor zijn prinses... zij was onderweg naar Treignac...neen niet te paard maar voor de eerste keer met de internationale TGV... ook daar was Dominique constant standby en fungeerde hij als helpdesk indien nodig... Nog even iets zeggen over dat paleisje... Nog nooit heb ik een kamer zo proper gezien !!! De mooie attenties waren prachtig uitgestald op zijn bed ... De details van hun weerzien bespaar ik u maar dit was allemaal zo HARTVERWARMEND en ik vond het een eer om hiervan getuige te zijn. Dominique, veel succes in je glansrol als "prins". Anne

50 jaar getrouwd Anne Pouls
  2012-06-13 09:30:49
Dag Dominique
Nog enkele dagen aftellen en dan is het zover.... Dan mag jij in je glansrol van "feestvarken" alle honneurs waarnemen. Een mijlpaal in je leven. Misschien wel één van de zovele. Laten we hopen dat ze dan allemaal zo plezant (lees leuk voor de Nederlanders) mogen zijn. Ik wens je van harte heel veel plezier in je verder leven, dat alles wat je onderneemt ook met plezier en voldoening gebeurt.... een goede gezondheid en heel veel liefde van iedereen die jou graag mag! Alvast enkele dikke kussen (zondag mag je ze in ontvangst nemen). Anne
P.s. Moet ik de kodak meenemen?

50 jaar getrouwd Genevieve
  2012-06-01 22:42:43
Bedankt voor de uitnodiging!
Ik kijk er naar uit om bij je 21ste verjaardag te zijn. groetjes Genevieve

50 jaar getrouwd Nijn(knuffel) Nijn (echte)
  2012-05-29 21:40:08
We willen even zeggen dat Dominique het allerliefste baasje van de wereld is!!
xNijn&Nijn

50 jaar getrouwd Ha zus!
  2012-05-29 21:35:37
Toen ik een paard kreeg zei Domi luid en duidelijk ik kruip echt niet op dat beest! Terwijl Diesel toch zo lief was ging Domi nooit op het paard.
Op een dag ging ik met Murphy (de witte pony) en Diesel wandelen, Domi ging mee met de fiets. Ik zat op Murphy en iemand anders op Diesel. Op een gegeven moment ging Domi ook maar eens bewijzen dat hij kon paardrijden nou goed hij op Diesel en ik op Murph. Het ging allemaal goed tot op een bepaald moment ik het niet kon laten en in volle galop weg rende met de pony met als gevolg dat Diesel niet achter me aan rende maar gewoon ging steigeren. Haha het enige wat ik hoorde was geschreeuw van Domi en toen ik terug kwam vond ik een witte broer en een groot paard. Haha dit was denk ik de eerste en laatste keer dat Domi met mij ging paardrijden.
Kusje van Ha Zus

50 jaar getrouwd Stefan
  2012-05-29 21:33:47
Iets wat mij ook nog van het hart moet:
Dominique verbaasde me meermaals met de afstanden die hij als vanzelfsprekend op zijn fiets aflegde.
Als hij ergens naar toe wilde dan fietste hij op zijn sportieve 2wieler ongelofelijke afstanden.
Of het nu voor oma en opa te bezoeken was, of voor iemand die hij even wilde zien; vele kilometers werden onder het rubber van zijn fietsbanden weggewerkt. Héén en terug!

Misschien heb ik het nooit eerder gezegd, maar RESPECT heb ik daarvoor Dominique!!!

50 jaar getrouwd feinsinn's pizzabakker
  2012-05-29 21:20:27
Ergens in Februari kwam er een jongeman van ongeveer een jaar of 20 naar de zaak. Hij kwam 2 pizza’s bestellen. De jongeman had ook een zak meegenomen erg fijn vond ik dat, want zo spaar ik mijn eigen handige speciaal voor de pizza zakjes uit!! Ik had om hem de helpen de pizza’s al in de zak gedaan want hij had haast. Hij pakte de zak bij de handvaten en liep haastig de deur uit! Een stukje verder begon hij zelfs te rennen, harder en harder.. ik dacht ‘die pizza’s zullen wel lekker geplet worden zo? ben benieuwd hoe die er uit zagen? hahaha

50 jaar getrouwd Danielle(dinnie)
  2012-05-29 21:02:04
15 Mei 2011 leerde ik Dominique kennen, geen gewone ontmoeting, maar via de computer!
Hij zou ergens die week of later naar Frankrijk gaan. We konden goed met elkaar praten en lachen, maar het oog wilt natuurlijk ook wat! We begonnen met skypen toen hij in Frankrijk was en natuurlijk schaamde ik me en ik durfde al helemaal niks te zeggen.
Dominique zei dat hij me niet kon horen, want ik praat namelijk wel eens in mezelf.. Opeens herhaalde hij een woord dat ik zei en toen kwam uit dat hij me dus wel kon horen.., volgens mij werd mijn gezicht zo rood als een kreeft!
Vanaf dat moment hebben we maar tegen elkaar gepraat in plaats van de hele tijd te typen. We spraken af elke keer dat we tijd hadden te gaan skypen en dat was heel gezellig!!

Toen hij weer terug uit Frankrijk kwam had ik hem bij het station opgehaald met mijn opeltje. Ik zag hem staan in zijn leuke roze hemd, witte broek en witte gympen, maar ik durfde niet voor hem te stoppen dus had hem naast de fontein geparkeerd. Toen ik uitstapte waaide het een beetje, waardoor ik dus de halve fontein over me heen kreeg, FIJN!
Trillend liep ik naar hem toe en tikte hem op zijn schouder. Onze eerste real life ontmoeting. Natuurlijk spraken we daarna nog vaker af en kwamen de vlindertjes met groepen tegelijk.

Stephie was een paar dagen van te voren bij Dominique thuis geweest en had iets op het bed gezet. Ik vroeg me al af wat dat zou kunnen zijn? Toen we binnen kwamen meende ik een knuffel of iets op het bed te zien? Maar die was al snel als sneeuw voor de zon verdwenen?? Ik dacht zeg maar niks. De volgende ‘date’ begon ik 't me toch af te vragen en vroeg toch aan hem wat Stephie op het bed had gezet? ‘Oh niks’ zei hij..? Mmm ik dacht het zal wel een knuffel of zo zijn..? Een uur erna zei hij ‘kijk eens in mijn kast achter mijn kleren’, en wie vond ik daar????? Het was NIJNIE!! Het arme konijntje werd gewoon verdrongen omdat zijn baasje een ‘date’ had..!! Gelukkig kunnen Nijn en ik het heel goed met elkaar vinden en ik heb hem ook al een paar keer moeten opereren, hahahaha.

De datum 20 juni hadden we samen uitgezocht, we waren toen allebei 20 dus dat leek ons wel een mooi getal.
Dominique is een lieve, rustige (bij mij druk) meelevende, aardige, nja ik kan er wel een kantje over vol schrijven..., oh ja, vooral niet te vergeten; KNAPPE jongen!!
Morgen wordt hij eindelijk 21, volwassen zou je zeggen? Dat wacht ik nog maar even af!! Haha.

Liefje, ik wens je alvast een hele fijne dag morgen en natuurlijk nog heeeeel veel jaren samen met mij en de rest van de familie!! <3 hou van jou xx

50 jaar getrouwd Carin
  2012-05-29 13:20:32
Proficiat Dominique,
Ook even een krabbel van mij, omdat je je vast niet meer kunt herinneren hoe goed je met water bent! Je hebt me een keer toen je drie was geholpen met het wassen van de auto. Ik paste toen een weekendje op jou en je zusje in Bunde. Dacht even snel mijn auto bij jullie op de oprit te wassen en jij wilde wel heel graag helpen! Maar inplaats van het emmertje water over de auto, gooide je het over jezelf heen! Na de schrik ging je helemaal los en was ook ik bijna de klos! Maar het was een heel gezellig weekend hoor!!

Groetjes Carin Snijders

50 jaar getrouwd Opa
  2012-05-27 12:01:47
Oma had nog maar korte tijd een scootmobile, die in de garage stond . Oma had er een beetje angst voor, want toen ze de eerste keer achter het huis wilde rijden, sprong ineens uit gekkigheid Asha voor de wielen en in plaats van te remmen gaf oma gas en knal: tegen de muur. Gelukkig maar heel lichte schade. Het was overigens ook maar een heel lichte knal.

Maar wat heeft dat nou met Dominique te maken....
Dominique had een Ex. Ja toen al.
Die woonde in een buurtschap achter Neeroeteren.
Domi was toen ongeveer of net geen 18 jaar. Had in ieder geval nog geen rijbewijs.
Hij wilde graag die Ex nog eens gaan opzoeken, had geen fiets en vroeg of hij met de scootmobile mocht gaan.
Ja doe maar, ga maar, en hij tufte weg op de mobile. Ruim 10 km. enkele reis.
"Vreselijk" zei hij, toen hij 's avonds laat terugkwam tuffen. "Iedereen en alles ging me voorbij."
Dat ging ook wel zo verschrikkelijk langzaam. Hij kon nog blij zijn, dat de accu's het zo lang hadden volgehouden. Inmiddels heeft hij al lang een rijbewijs en de auto van zijn moeder in permanente bruikleen, dus de scootmobile laat hij hier in de garage.

50 jaar getrouwd Stefan
  2012-05-25 11:55:52
Haren in de dekens

Dominique is opgegroeid met honden.
Wanneer Stella met Dominique en Stephanie bij Stefan bleef logeren dan waren zij meestal vergezeld van de 2 viervoeters genaamd Tippie en Choco.
Deze beroemdheden zorgden altijd voor een vrolijke noot in huize Leut, zij het dat die noot soms een beetje te luid was.

Verbazend was dat ondanks de duidelijke instructies van de gastheer, deze vriendjes toch altijd weer bij Dominique op bed belandden! Héél vreemd!
Wanneer kwam je ook weer die haren uit de dekens plukken?

Je oompje

50 jaar getrouwd Stefan
  2012-05-25 10:54:35
Beestherinnering

En naast feestherinneringen hebben we ook beestherinneringen.
De beruchte geiten van ome Stefan!
Deze had hij van de rare vriendenbende kado gekregen om zijn gras bij te houden. Maar hoe anders zou dit lopen. De geitjes deden meer dan alleen gras bijhouden. Zij ruïneerden alles wat op hun weg kwam, het bleken ware “weapons of mass destruction”.
Godzijdank kon er ook mee gelachen worden.
Zo klommen de 2 duiveltjes geregeld tot boven op de nok van het dak, en had Stella de grootste moeite om Stefanie en Dominique er vanaf te houden om hetzelfde te doen!
Helemaal bééstig leuk was wanneer ome Stefan peertjes uit de boom op de hoorntjes prikte!
Het spektakel dat dan plaats vond wanneer de geitjes er maar niet in slaagden om aan hun peertje te komen maar ondertussen er alles aan deden om het andere geitje er vanáf te houden! Een Romeins gladiatorengevecht was er niks bij!

Je oompje

50 jaar getrouwd Stefan
  2012-05-25 10:34:55
Feestherinnering

Elk jaar was er een feest bij ome Stefan in de tuin, en elk jaar waren Domi en Stefie van de partij.
Feesten met vele gasten, sommige rare snuiters, maar oh zo leuk.
Ik zie ‘kleine’ Dominique nog bij het vuur genieten en tot laat in de avond zijn slaap verbijten om toch maar niets te missen van die gezellige bende.
Wat bijvoorbeeld héél leuk was:

Samen met de rest een heuse auto beschilderen.

Met Stefie, en Elles van Huub en May, als vrolijke zigeuners met bolderwagen door de tuin banjeren.

Met de vrienden uit Leut, beter bekend als ‘De Circusartiesten’, capriolen uithalen met de grote ronde olievaten.

En last but not least, met motorrijder Jan in het stoere zijspan door de straat scheuren. Jong toch! Jolijt alom!!!

50 jaar getrouwd Stefan
  2012-05-25 10:13:51
Hoe vreemd

Hé Dominique, proficiat!
Maar hoe komt het toch? Jij wordt steeds ouder terwijl Stella en ik zo jong blijven!

Je oompje

50 jaar getrouwd Oma en Opa Veldman
  2012-05-24 17:42:14
Vele mooie herinneringen

Hallo Dominique,
Die hele foto reportage is voor jou natuurlijk foto na foto een leuke herinnering, maar voor ons ook. We hebben zojuist alles bekeken, en wéér bekeken en genoten! Voor ons is aan bijna elke foto een pracht van een verhaal verbonden, dat is één van de leuke dingen van het oma- en opaschap.

Of wij naar het feest willen komen?
Eigenlijk een overbodige vraag. Natuurlijk zullen we er zijn, met de bekende zeer originele enveloppe.

Tot dan.
Oma en Opa

50 jaar getrouwd Stella
  2012-05-24 12:42:13
Kunstenaar

Dominique zal een jaar of 5/6 zijn geweest, toen zijn vader buiten de schuur schilderde. Een grote emmer witte verf was aangeschaft om de schuur op te frissen. De” Acadiane” bestelwagen, welke altijd lieflijk door Dominique “papa-auto” werd genoemd, stond ongeveer 10 meter verderop in de tuin geparkeerd. Diegene die het huis en de tuin in Bunde nog kent, weet dat wij een behoorlijke lap grond hadden. Zo groot dat we uiteindelijk de tuin in 2 hadden verdeeld om er schapen op te laten lopen. Het gras maaien was anders bijna een dagtaak! Enfin… Tijdens het schilderwerk had zijn vader de motorkap van de auto open staan. De reden waarom deze open stond is me niet bijgebleven, maar wel wat er vervolgens gebeurde:
Dominique was in de tuin aan het spelen en zijn vader ging voor een sanitaire stop even naar binnen. Op dat moment bleek Dominique ineens ook schilderinspiraties te hebben en nam de kwast uit de verfemmer ter hand. Na wat strepen op de schuur te hebben getrokken, vond hij een nieuw project: De auto! Véél interessanter om van een “kleurtje” te voorzien. Toen zijn vader weer naar buiten kwam, was de binnenkant van de motorkap en de motor van de auto voor een groot gedeelte wit geschilderd!!!
Als een trotse kunstenaar keek Dominique op van zijn “werk”. Picasso was er niets bij……
Gelukkig had het geen negatieve gevolgen voor het presteren van de auto en het gaf elke keer weer een reden tot lachen als de auto naar de garage moest.

50 jaar getrouwd Stella
  2012-05-23 17:01:10
Kapper

Dominique was ongeveer 5 jaar en Stéphanie 3. Ze waren samen gezellig boven op hun kamer aan het spelen, terwijl ik wat in het huishouden bezig was.
Bouwen met Duplo was een van hun favoriete bezigheden. Vaak in combinatie met allerlei plastic dieren. Hele boerderijen en dierentuinen bouwden ze. Compleet met tractoren, landbouwmachines, auto’s etc. Je hoorde dan ook regelmatig dierengeluiden en geluiden zoals broem, broem, tuut, tuut, vanuit hun kamer. Op een gegeven moment viel het me op, dat het al een tijdje erg rustig was. Ik ging maar eens kijken wat ze aan het doen waren en wat ze hadden gebouwd. Maar toen……De badkamerdeur stond open en ik zag Stéphanie bovenop de commode zitten. Dominique stond op een kinderkrukje ervoor (z’on krukje voor kinderen zodat ze goed bij de wastafel kunnen). Doodstil zat Stéphanie. Als een standbeeld. Dominique was namelijk haar haren aan het knippen!!! De pony was al weggeknipt tot aan de haarinplant en hij wilde net aan de rest beginnen. Ik schrok me helemaal een hoedje en reageerde: “Wat zijn jullie nu aan het doen?” Waarop Stéphanie heel serieus en of het de normaalste zaak van de wereld was antwoordde: “Dominique is kapper en maakt mij mooi.”
Natuurlijk vond ik het vreselijk jammer van haar pony en was ik niet gelukkig met haar nieuwe look. Anderzijds was ik blij dat er met de schaar geen akelige dingen waren gebeurd. Vervolgens had ik hele erge moeite niet in hard lachen uit te barsten. Wat een creativiteit, durf en samenwerking!
Na ze toch streng toegesproken te hebben en overeen te zijn gekomen dat ze zoiets echt nooit meer zouden doen, hebben we samen maar een ijsje gegeten.
Moraal van het verhaal: Hoe stiller het is, hoe ondeugender kindjes zijn. Denk je dat ze wel heel braaf spelen, ga dan maar gauw kijken!
Notabene: De ambitie om kapper te worden heeft uiteindelijk niet doorgezet
Stella