Treignac

231-960_smaller

Treignac

Treignac heeft een rijke historie. Tijdens een wandeling door het pittoreske middeleeuwse dorpsgedeelte waant u zich terug in de tijd. U slentert tussen authentieke gebouwen, prachtige fonteinen, oude kerkjes en torens met klokken van weleer, een overdekte marktplaats en natuurlijk de imposante 12e eeuwse brug over de rivier de Vézère.

U valt van de ene verbazing in de andere. Laat u voeren van het heden naar het verleden en weer terug. Want na een historische culturele wandeling is het heerlijk vertoeven met een wijntje, of als een echte “Treignacois” met een koele pastis, op een van de terrassen in het dorp.

De interessante historie van Treignac vindt u hier

Evenementen

Tijdens het hoogseizoen wordt er veel in Treignac georganiseerd. Van een gezellige Franse brocante markt tot grote evenementen. Vervelen is bijna niet mogelijk!

Meer

Aan de rand van het dorp ligt het meer, Le Lac des Bariousses. Hier worden in de zomerperiode waterfietsen, kano’s en surfplanken verhuurd. Het mooie strand, met extra speelmogelijkheden voor de kleintjes onder ons, nodigt natuurlijk ook uit tot zwemmen en heerlijk relaxen onder de zon.

Routes

Direct vanuit het dorp zijn er diverse wandel-en fietsroutes. Van gemakkelijk tot pittig en uitdagend. Alle routes zijn verbazingwekkend mooi door de prachtige afwisselende natuur. Flora en fauna zijn bijna elkaars concurrent.

Heeft u geen fiets meegenomen dan kunt u deze in het dorp huren.