Regio

pd1024-011

Toerisme

De vele machtige kastelen, authentieke gebouwen, pracht en praal, maken de hele regio tot een oase voor de cultureel geïnteresseerde toerist met goede smaak.

Trekpleisters zijn er volop zoals Treignac, Saint Robert, Curemonte, Ségur-le-Chateau, Turenne, Mortemart, Collonges la Rouge, Rocamadour, Sarlat, Brive, Pompadour, Beaulieu-sur-Dordogne, Collonges la Rouge, Oradour-sur-Glane, Gimel, Cantal, Suc-au-May, Padirac, het museum van President Jacques Chirac, Chateau de Val, het festival van Chateau de Sédières etc. etc.

Natuur

Door de prachtige natuur straalt de omliggende omgeving een rust uit. Zowel voor de geoefende als de minder geoefende wandelaar zijn er dan ook meerdere wandelroutes met schitterende vergezichten.

Ook te paard kan de omgeving worden verkend. Er zijn diverse maneges in de directe omgeving.

Golf

Voor de golfliefhebber zijn er meerdere golfbanen waar u uitgebreid een balletje kan slaan.

Fiets

Vanwege het afwisselende en heuvelachtige landschap is wielersport ook zeer geliefd. Toeristisch, het ruigere mountainbiken of het snellere wielrennen.

Notabene: De “Tour de France” is geen onbekende voor Treignac! Hèt jaarlijks belangrijkste wielerspektakel heeft het dorp weten waarderen. Hierdoor mocht voormalig Hotel de France in het verleden onder haar gasten al heel wat bekenden ontvangen. Eddy Merkx, Raymond Poulidor, Jacques Anquetil en Bernard Hinault waren geen vreemden in huis!

Water

De vele meren in de omgeving als ook het meer aan de rand van Treignac bieden meerdere mogelijkheden voor een aangenaam verblijf.

Watersporten zoals windsurfen, zeilen, waterfietsen, kanoën en kajakken kunnen naar hartelust beoefend worden. Natuurlijk kan men ook zwemmen, vissen of heerlijk op het strand van de “Franse” zon genieten.

Kicks & Thrills

Verleg je grenzen met rotsklimmen, beleef een adembenemende ballonvaart, enjoy your kicks met parapenting, get wet tijdens een wild water ride of get your thrills in een goed georganiseerde survival hoog in de bomen.

Winter

Slechts 55 minuten rijden van Treignac ligt een geweldig ski-gebied.

Skiën, snowboarden, maar ook het maken van sledetochten met honden is mogelijk. Hier is nog geen massatoerisme maar gezellige drukte.

Motor

Het gebied is ideaal voor motortochten. Prachtige open wegen, sierlijke bochten, goed overzicht en absoluut géén verkeersdrukte of flitspalen. The sky is the limit.

Ook zijn er mogelijkheden voor karting en 4×4.

 

Natuurlijk ligt er informatie op divers gebied voor u klaar en adviseren wij u graag!