Historie

oude1

Centrum

Het karakteristieke “Ancien Hotel de France” biedt eigentijdse faciliteiten in een entourage van rust, prachtige natuur en historische sfeer. Het is mooi gelegen bij een gezellig plein in het centrum van Treignac.

Land en legende

Het authentieke dorp ligt in een heuvelachtige en bosrijke omgeving. Temidden van haar groene landschap zijn er de rivieren en meren, een lust voor de water (sport)liefhebber.

Door het dorp slingert de rivier de “Vézère”. Hierover ligt een prachtige 12e eeuwse brug. Deze geeft de rivier iets romantisch.

Het dorp heeft prachtige historische gebouwen. De resten van het voormalige kasteel zijn op diverse plekken nog goed te zien. Aan de rand van Treignac ligt een 99 ha groot meer met een zandstrand, waar het zeker in de zomer goed vertoeven is.

Faam

Het “Ancien Hotel de France” heeft de allures van een majestueus oud dorpshuis. Van 1930 tot 1980 was het voormalige “Hotel de France” een zeer bekend adres in Frankrijk. Vele bekende en beroemde mensen waren er te gast. Het was ook een adres voor pelgrims op de route van Santiago de Compostella. Een prachtige in steen uitgekapte schelp boven de haard herinnert hier nog aan.

De 24 kamers van toen hebben nu plaats gemaakt voor vijf chambres d’hôtes. Op de begane grond is een grote salon/eetkamer met een prachtige parketvloer en twee indrukwekkende haarden. Hier kunt u rustig een boek lezen, spelletjes doen of boeken en folders met informatie over de omgeving inzien. ’s Morgens wordt aan een grote tafel het ontbijt geserveerd.

Inrichting

De meubels zorgen samen met de inrichting voor een unieke, verfijnde sfeer. Zowel in de slaapkamers als in de gezamenlijke ruimtes. Kunst, antiek en nieuw worden harmonieus gecombineerd. “L’Art de Vivre” is belangrijk en wordt ook weerspiegeld in de inrichting.

Tuin

Achter het huis is een binnenterras waar een fonteintje kabbelt, kronkelende wijnranken de muren sieren en waar aan de grote tafel geregeld een fles wijn wordt gekraakt. Achter een ijzeren poortje gaat een authentieke stenen trap omhoog naar een romantische tuin met nòg een terras. Hier kunt u zich heerlijk terugtrekken met een boek of lekker relaxen in een ligstoel.

Service

Service en persoonlijke aandacht voor de gasten staan hoog in het vaandel. Er is een gemoedelijke sfeer en er heerst een ongedwongen relaxte gezelligheid.

Genoeg om te genieten van het goede Franse leven en een welverdiende vakantie!

195-960